اخبار ویژه
کد خبر : 252629 | تاریخ ثبت : 1401/2/7 00:28:03 |
جوانی که از آلاینده هوا بنزین میگیرد

به گزارش آزادنما؛
فاطمه مظفریپور: امروزه با افزایش مصرف سوختهای فسیلی شاهد روند رو به افزایش آلودگی هوا توسط آلایندههای سوختی هستیم به همین علت وجود یک فناوری که بتوان از طریق آن، این آلودگیها را مهار کرد برای جهان بسیار مهم است.
با توجه بهاینکه مونوکسید کربن از مهمترین گازهای گلخانهای محسوب میشود انتشار آن موجب گرم شدن کره زمین میگردد بنابراین وجود تکنولوژی تبدیل این گاز و استفاده مجدد از کربن، میتواند راهکاری اقتصادی برای مبارزه با چالش گرم شدن زمین باشد.
محققان فعال درحوزه فناوری نانو در سراسر دنیا، در تلاشاند تا آلایندههای هوا، که به عنوان چالشهای مهم روز دنیا محسوب میشوند را به ظرفیت تبدیل کرده و از آن برای عرضه محصولات مفید استفاده کنند.
جوان دیری علمدار علم نانو در ایران میشود
احمد بهرامی، برای اولین بار در کشور موفق به ثبت طرح فناوری حذف مونوکسید کربن از هوا و بهرهبرداری از آن برای تولید سوختهای کربنی شده است که بهخاطر این امر از سوی ستادملی نانو ایران نیز کسب عنوان برتر کردهاست.
این جوان دیری، مدیر راهاندازی شرکت تسکو در مگا پروژه فاز ۱۳ پارس جنوبی، مدیر راهاندازی ایستگاه تقویت فشار شماره سه خط انتقال گوره به جاسک فاز ۱۳، مشاور مدیر مگاه پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی و مدیر عامل شرکت پترو کیمیا ایران است.
شرکت تسکو از زیر مجموعه شرکتهای قرارگاه سازندگی خاتم در بخش نفت و گاز و انرژی میباشد و تخصص راه اندازی پالایشگاههای نفت، گاز و پتروشیمی را دارد که مگا پروژههای فازهای ۱۳.۱۵، ۱۶.۲۲، ۲۳ و ۲۴، پروژههای DMC، بندر خدماتی سیراف، BOG، ایستگاه تقویت فشار شماره سه خط انتقال گوره به جاسک در استان بوشهر و بخشی از ستاره خلیج فارس در بندرعباس، پروژههای نفت آزادگان جنوبی و شمالی و NGL3200 در خوزستان توسط آن به اتمام رسانده است. بهرامی بهرغم پیشنهاد کار از شرکتهای واقع در انگلیس، قطر، ایتالیا، عمان و آلمان ترجیح داده است در کشور خود خدمت کند و به همین علت نزدیک به پنج سال مدرس دانشگاه بوده و در سال ۹۸ موفق به کسب عنوان کارگر نمونه مگا پروژه پارس جنوبی شد.
تقویت واکنش تولید سوختهای فسیلی از مونوکسید کربن برای اولین بار در ایران
مدیر راهاندازی شرکت تسکو با اشاره به اینکه تولید سوخت مایع از زغال سنگ از واکنش فیشر-تروپش انجام میگیرد، افزود: شرکتهای معروف در دنیا از جمله ساسول آفریقای جنوبی در زمینه انجام این واکنش سرآمد هستند و طرح «نانو کاتالیست کبالت-پلاتین بر پایه تیتانا» که بنده روی آن کار کردهام، کاتالیزور این واکنش است که با مواد نانویی ساخته شده که سرعت واکنش را ۱۰۰ برابر بیشتر کرده.
احمد بهرامی با اشاره به اینکه این طرح باعث ثمر بخش شدن نعمتهای خدادادی این مرزبوم و شکوفایی و سربلندی مملکت اسلامی ایران شده است، بیان کرد: نزدیک به چهار ماه در آزمایشگاه پلیمر ایران (تهران) و یک ماه در پژوهشگاه صنعت نفت تهران کارهای آزمایشگاه و تحقیقاتی روی این واکنش انجام دادم که در آخر نتایج بسیار مطلوب بهدست آمد به طوری که از این کار آزمایشگاهی دو مقاله در ISI و یک مقاله در سمینار بین المللی پذیرفته شد.
تحریمها سد راه نخبگان کشور هستند
وی با تاکید بر اینکه در استارت راکتور پژوهشگاه صنعت نفت از این واکنش الکل و بنزین تولید کرده است اما بهدلیل تحریمهای ظالمانه، امکان استفاده از این تکنولوژی وجود ندارد، گفت: بطور کلی این تکنولوژی Gas To Liquid نامیده میشود که در این واکنش از گاز مونوکسید کربن جهت تولید انواع سوخت مایع و الکل استفاده میشود و به عنوان واکنش سبز و دوستدار محیط زیست بیان میشود.
بهرامی با اشاره به اینکه هماکنون کشورهای قطر، عربستان، آفریقای جنوبی، نیجریه و آمریکا از این تکنولوژی استفاده میکنند، اظهار کرد: ایران تاکنون بخاطر وجود تحریمها نتوانسته از این تکنولوژی استفاده کند این درحالی است که به دلیل جاری شدن سیاستهای جلوگیری از خام فروشی و تولید مواد با ارزش افزوده بالا میبایست جهت بهره وری بالاتر به سمت این تکنولوژی برویم.
نخبههای بومی در تحریم مسؤولان داخلی هستند!
احمد بهرامی با اشاره به قانونشکنی شرکتهای پالایشگاهی تاکید کرد: شرکتهایی که در شهرستان دیر و نیز استان بوشهر از ظرفیتهای منطقه ما استفاده میکنند نسبت به استفاده از متخصصان بومی بیتوجه هستند این درحالی است که طبق قانون کار نیروهای ستادی و پشتیبانی این شرکتها باید بهطور کامل بومی باشند و در جذب نیروهای فنی نیز اولویت با بومیان است و درصورت نیاز در بخش فنی میتوانند با برگزاری کمیته جذب تنها ۴۰ درصد از نیروهای فنی را غیر بومی جذب کنند و این امری است که تاکنون اجرا نشده است.
به گزارش فارس، متخصصان بومی بهعنوان ظرفیتهای هر منطقه محسوب میشوند که برای حفظ و استفاده از این نخبگان میبایست میدان حمایت از آنها باز شود بهطوری که بر اساس شعار سال بتوان شرکتهای دانشبنیان را به سمت تولید پیش برد. /فارس