اخبار ویژه
کد خبر : 252539 | تاریخ ثبت : 1400/9/7 15:24:03 |
بانوان برای رسیدن به اهدافشان اعتماد به نفس و برنامه ریزی داشته باشند

به گزارش آزادنما؛با کارآفرین برتر کشوری زهرا راوند به گفتگو نشسته ایم. وی برایمان از کارآفرینی، مشکلات اولیه راه اندازی تولیدی، فعالیت های مهم و تاثیرگذار، آینده بانوان دشتستان، بانوان مستقل، اهداف و برنامه ریزی هاو ... می گوید که شما را به ماحصل این گفتگو دعوت می کنیم.
زهرا راوند متولد شهر برازجان است. او کارشناسی ارشد معماری دارد. وی هفت سال است که مدیرعامل شرکت راوندپوشان جنوب است که در دو قسمت یکی تولیدی پوشاک و دیگری اسکن پرونده های بایگانی ادارات دولتی و نیمه دولتی فعالیت دارد. او دهیار روستای حسن آباد و عضو هیئت مدیره خیاطان دشتستان است. راوند همچنین رئیس بسیج اصناف خواهران دشتستان بوده و هم اکنون عضو علی البدل شورای شهر برازجان است.
دوست داشتم اشتغال زایی در حیطه بانوان انجام دهم
بانوی جوان کارآفرین در خصوص شروع کار خود اینگونه می گوید: بطورکلی شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری از کشورها به گونه ای است که حل مشکلات و تنگناها، راه حل و راهبردهای نوین و متفاوتی را طلب میکند یکی از این راهکارهای مناسب استفاده بهینه از ابتکار، خلاقیت، نوآوری و به نوعی کارافرینی افرادصاحب نظر در سطح هر جامعه است. البته من لازم است اینجا بیان کنم که خودم را در جایگاه یک کارآفرین کامل نمیدانم ولی همیشه تمام تلاش وسعی ام براین بوده که بتوانم در این زمینه فردی مثمرثمر و مفید برای جامعه علی الخصوص شهرم باشم.
در همین راستا ایده ایجاد و توسعه شرکت تعاونی راوندپوشان جنوب بامحوریت تولید محصولات بومی و ایرانی با استفاده از فرایند توانمندسازی بانوان خصوصا بانوان عزیز و کم ادعای خانه دار را طراحی و باهمکاری و مشاوره با کارشناسان و سازمانهای مربوطه، دوستان و بطور خاص خانواده ام به اجرا گذاشتم.
خیاط های تولیدی ام در کنار خانواده کارشان را انجام می دهند
مدیرعامل راوند پوشان جنوب به نحوه کار در تولیدی اشاره ای دارد و می گوید: روش کار من این بود که خانم هایی که برا من کار می کردند اغلب خود سرپرست خانواده هستند یا اقشاری که مشکلاتی در زندگی دارند نمی خواستم آن ها را اجبار کنم که حتما در تولیدی ام بیایند و کار انجام دهند و ساعت معینی بیایند؛ به خیاطانم گفتم کار را به شما تحویل می دهم و در خانه انجام بدهید. وسایل و چرخ با خودم است. این بانوان کارها را در خانه انجام می دادند. این کار دو مزیت برای من داشت یکی اینکه این خانم در 24 ساعتی که می خواست کار کند هم در کنار همسرش و خانواده بود و هم به کارهای خانه اش می رسید و هم تفریحش را انجام می داد. یعنی کل کارهایش را انجام می داد و در وقت فراغتی که داشت در هر ساعتی کار من را انجام می داد. از طرفی که همه بخواستند در تولیدی جمع شوند این خود مشکلات خاص خود را داشت. خوبی این کار این بود که کسی که برای من کار می کند با رضایت کامل و آرامش کامل کار را انجام می دهد. در طول هفته روزهایی که می توانستند به تولیدی می آمدند. الان نیز به همان روش کار می کنم. همین که بتوانم اعتماد به نفس به بانوان بدهم و بدانند توانایی هر کاری را دارند. می توانند مهارت کسب کنند و پیشرفت در کار را داشته باشند و در کنار خانواده کارشان را انجام دهند برایم کافی است. نصفی از مشکلات بانوان جامعه این است که از یک نظر بیرون کار می کنند به برخی از کارها و آیتم هایی که گفتم نمی توانند رسیدگی کنند که ما توانستیم این قسمت را مدیریت کنیم و خدا را شکر هم همسرانشان خوشحال و راضی هستند که خانمشان هم به خانواده و هم کارشان می رسند.
خانم هایی که در کنارم بودند الان تولیدی مستقل زده اند
وی در ادامه می گوید: از سال 94 تا به الان که شش سال است کار می کنیم. خانم هایی بودند که در کنارم کار می کردند و الهی شکر خودشان خیاطی زده اند، مستقل شده اند و اشتغال زایی کرده اند. الان سه نفر در خیاطی این کار را انجام داده اند، جدا شده و استقلال پیدا کرده اند که در این مسیر کمکشان کردم و تنهایشان نگذاشتم. در روستای زیارت و ننیزک، برازجان و کنگان افرادی الان تولیدی زده اند و پیشرفت کرده اند. خوشحالم که آن اعتماد به نفس را به دست آورده اند و به جایی رسیده اند که مهارت کسب کرده و مستقل شده و چند نفر در کنارشان کار می کنند.
اشتغال بیش از ۳۰ خانم در تولیدی و شرکت راوند پوشان
زهرا راوند در خصوص تولیدی و شرکت خود می گوید: در خیاطی 24 خانم مستقیم و غیر مستقیم در تولیدی کار انجام می دهند و هشت خانم نیز در شرکت تعاونی راوند پوشان کار انجام می دهند که حیطه فعالیتشان اسکن پرونده های بایگانی ادارات است که با شهرداری ها، اداره ثبت و اسناد، بیمارستان گنجی برازجان و سال دوم است که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کار انجام می دهیم. آن ها هم همه خانم هستند نه اینکه فمنیستی باشم ولی حیطه بانوان کار می کنم. مجموعا از ابتدا تا الان بیش از 50 نفر برایم کار کرده اند.
با صبر و حوصله و نشان دادن قابلیتمان اعتماد بازاریان و ادارات را جلب کردیم
وی با اشاره به مشکلاتی که در راه اندازی تولیدی سد راهش شدند می گوید: هر کاری مشکلات خاص خود را دارد. روزی که برای این کار قدم برداشتم درست است که با مشورت بود و نیاز برازجان را دیدم که این کار را انجام دادم ولی با مشکلاتی مواجه شدم مخصوصا که ما خانم بودیم و تنها بودم و می خواستم یک تنه کار را پیش ببرم. یکی از مشکلات این بود که در ابتدا بازار به ما اعتماد نمی کرد. برای راه اندازی هر کاری بازار تعیین کننده است و باید دید با شما همکاری می کنند یا نه؛ بازاریان ما چون چندین سال است از خارج از استان کارشان را می آوردند من را به عنوان یک رقیب فرض می کردند به همین دلیل به من اعتماد نمی کردند. الهی شکر الان در بازار طوری شده که با ما همکاری انجام می دهند یعنی طوری که بخواهیم قیمت تعیین کنیم با مشورت یکدیگر کار را انجام می دهیم. در واقع ما را جزیی از خودشان دانسته اند که ما تعیین کننده هستیم. قیمت ها را از ما می گیرند و در کنارمان هستند. این روابط الان خیلی خوب شده است.
مشکلات کارآفرینی
راوند عدم حمایت و نظارت کافی از سوی مسئولان مربوطه، عدم اعتماد مسئولان ادارات به شرکت های بومی، نگاه سنتی جامعه به این مشاغل خصوصا مشاغل خانگی، عدم دسترسی مطلوب به بازار فروش، عدم تامین مواد اولیه مطلوب و ارزان، ضعف بنیه مالی خصوصا در خانواده های بی بضاعت، کمبود تسهیلات باشرایط مناسب دراین زمینه، مشکلات کلی اداری و ساختاری، مشکلات حقوق و بیمه و... از جمله مشکلات ما است.
یکی دیگر از مشکلات از لحاظ مالی بود که خیلی از بانک ها و ادارات مراجعه می کردم و تسهیلات به ما نمی دادند. تنها تسهیلاتی که از یک بانک توانستم بگیرم صندوق مهر رضا بود که توانستیم با گرفتن ۵۰ میلیون تومان کارگاهمان را گسترش بدهیم و چرخ ها و نیروهایمان را بیشتر کردیم. تنها بانکی که با من همکاری کرد مهر رضا بود. هیچ اداره و نهادی تا به الان کمک من نکرده است. به تولیدی آمده اند و شرایط را دیده اند همراهی کرده اند. امسال اداره تعاون آمد کار ما را از نزدیک دید و شروع به همکاری کرد.
با کمک مسئولین توانایی گسترش تولیدی ام را دارم
راوند به آینده تولیدی اش اشاره ای دارد و می گوید: جلسه ای با استان داشتم که در آنجا دو طرح به آن ها ارائه دادم و درخواست کردم که کمک کنند حالا چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ کمک فکری در کنار ما باشند. ما می توانیم تولیدیمان را در استان گسترش بدهیم و با این کار افراد بیشتری را مشغول به کار کنیم چون بازاریابی ها را خودم انجام می دهم و می دانم که ما می توانیم خارج از استان هم کار بفرستیم. سال گذشته کارهایم را به خارج از استان فرستادم. درسطح استان بصورت رسمی در شهرستان های گناوه، بوشهر، دشتستان، تنگستان، دشتی با ادارات آموزش و پرورش و مدارس بصورت جمعی و جزیی قرارداد بسته و لباس های فرم مدارس آنها را با کیفیت و قیمت بسیار مناسب عرضه مینماییم. در زمینه تولیدات لباس های بیمارستانی با بیمارستان های برازجان، گناوه و کنگان قرارداد داشته و محصولات مورد نیاز آنان را تامین مینماییم. و بصورت روزمره هم لباس های کار و اداری بسیاری از شرکت ها و سازمان های متقاضی در سطح استان را تامین مینماییم.
پدر و مادرم دو پشتوانه همیشگی ام هستند
کارآفرین دشتستانی با اشاره به افرادی که تا به امروز مشوق او در زمینه های مختلف بوده اند می گوید: اول از همه خانواده، فامیل و بخصوص پدر و مادرم حامی ام بوده اند و در حال حاضر نیز در هر شرایطی در کنارم هستند. بعضی زمان ها بود که ناامید می شدم و با بی مهری هایی که در برازجان می دیدم میخواستم تولیدی را ببندم و به شغل خودم برگردم ولی آن ها می گفتند کاری را شروع کرده ای آن را ادامه بده و از یک لحاظ هم دلم نمی آمد چند نفر در کنارم که به وسیله کارکردن نان آور خانه هستند و حقوق می گیرند بیکار شوند. هر بار که از ادامه دادن منصرف می شدم با تلنگرهای خانواده و چیزهایی که مد نظرم بود دوباره ادامه می دادم. هر حقوق و دستمزدی که به کارکنانم داده می شود دعای خیرشان پشت سرم است. کمتر کسی جایی کار می کند و حقوق آن شخص که پرداخت می کند برای او دعا می کنند. با خیاط هایم یک به یک مثل خواهر هستیم و با هم همکاری می کنیم. همین که دعای خیرشان همراهم است برایم خیلی ارزش دارد.
فعالیت های مهم و تاثیر گذار
وی به دیگر فعالیت های فرهنگی اجتماعی و کاری اش می پردازد و می گوید: در کنار تولیدی که دارم؛ دوره دوم دهیار روستای حسن آباد هستم. عضو هیئت مدیره خیاطان دشتستان، خیریه جواد الائمه که چیزی حدود دو سال است راه اندازی کرده ام، گروه جهادی شهید نادر راوند که در حیطه اشتغال زایی کار می کنم، دو دوره کاندیدای شورای اسلامی شهر برازجان، عضو علی البدل شورای ششم برازجان، مدت زمانی رئیس بسیج اصناف برازجان بوده ام، عضو کانون همیاران جوان از سال ۸۳ تا به الان نیز هستم. عضو هیئت امنای مدارس دولتی در شهر برازجان، مدیریت شعبه آموزشی و درمانی بنیاد آبشار عاطفه ها در استان بوشهر نیز هستم.
آینده درخشان بانوان دشتستانی
کاندیدای دو دوره شورای اسلامی شهر برازجان در خصوص آینده بانوان دشتستانی ابراز امیدواری می کند و می گوید: الهی شکر در طول این چهار سال نسبت به قبل شرایط بانوان خیلی بهتر شده است؛ شاید آن زمان ما کمتر بانوانی را می دیدیم که پست مدیریتی دارند و سرکار هستند. الهی شکر بسیاری از بانوان ما پست های مدیریتی گرفته اند و جایگاه خاص خودشان را دارند یا در حیطه ورزشی خیلی از بانوان ما به مقام های خوبی رسیده اند و توانسته اند خودشان را نشان دهند. انشاالله اگر با همین چشم انداز بتوانیم شاهد پیشرفت بانوان در سطح جامعه باشیم و دولت جدید نیز با همین دیدگاه به بانوان نگاه کند قطعا بانوان پیشرفت بسیار خوبی در سطح شهرستان خواهند کرد.
حس و حالتان در خصوص این کلمات در یک جمله:
زن؛ بانوی استقامت است.
کار؛ مورد علاقه و باعث سرگرمی ام است.
قدرت؛ هم خوب است و هم بد؛ برایم جذابیت دارد.
پشتکار؛ لازمه هر کاری است.
پدر؛ بعد از خدا قسم من پدرم است. (در همه شرایط همراه و همدمم بوده و یارهمیشگی ام بوده)
کسب مقام های متعدد
راوند با اشاره به کسب مقام های برتر تولیدی راوند پوشان جنوب می گوید: در زمان فعالیتمان کارآفرین برتر دانشگاهی، کارآفرین برتر کشوری، تعاونی برتر استانی و کشوری، تعاونی برتر سال ۹۹، تقدیرنامه از آموزش و پرورش استان بوشهر به عنوان خیر در سال ۹۹ و ... از جمله مقام هایی است که در این مدت تولیدی راوند پوشان کسب کرده است.
مسئولین به مشاغل بانوان بها دهند
مدیرعامل راوند پوشان جنوب خطاب به مسئولین درخواست می کند: همیشه در جلساتی که بوده ایم یا اینکه دیدارهایی که در تولیدی یا سر کارم با مسئولین داشته ام درخواستم این بوده که ما همیشه مشکل مالی نداریم. درست است در مقطعی نیاز داریم کمک کنند تا بتوانیم اشتغال زایی را انجام دهیم. مسئولین در کنار ما حضور داشته باشند و سرکشی کنند. من نوعی که کار انجام می دهم همین که بدانم یک مسئول به یادم بوده و به کارگاهم سر زده برایم ارزش دارد. درخواستم این است بیشتر به تولیدی ها سر بزنند و به ان ها بها بدهند به همه مشاغل مخصوصا به بانوان توجه بیشتری کنند.
همچنین تقاضا داریم حمایت از شرکت های تعاونی فعال، برنامه ریزی فوری، به رسمیت شناختن مشاغل خانگی، ارائه تسهیلات باشرایط مناسب، نظارت صحیح بر روند کار، تسهیل شرایط بیمه، ایجاد بازار فروش مناسب، حمایت سازمانها و نهادهای دولتی در زمینه خرید محصولات مربوطه را بیشتر در دستور کار قرار دهند.
بانوان برای رسیدن به اهدافشان اعتماد به نفس، انگیزه و تحمل سختی ها را داشته باشند
بانوی فعال دشتستانی در توصیه به بانوان برای ایجاد مشاغل و انجام هر آنچه که در فکر دارند می گوید: اعتماد به نفس ما جنوبی ها حتی با داشتن مهارت کمی پایین است و گاها در نبود اعتماد به نفس و توکل کاری که می خواهیم را نمی توانیم انجام دهیم. به همین دلیل است که غیر بومی ها خوب می توانند در استان ما جولان دهند و کار کنند. توصیه ام این است که بانوان ما توکل کنند، علاقه و انگیزه به کاری که میخواهند داشته باشند چون در غیر این صورت کاری که شروع می کنند وسط آن درجا می زنند و ان را رها می کنند. اولِ کار سختی های خود را دارد و همیشه می گویم شش ماه اول و یکسال اول سخت است. ولی سختی ها را تحمل کنند و برنامه ریزی داشته باشند در بلند مدت به نتایج خوبی می رسند.
صحبت پایانی
زهرا راوند موسس شرکت راوند پوشان در پایان از همه افرادی که در این سال ها او را همراهی و کمک کرده اند تشکر می کند و می گوید: جا دارد از تمامی مسئولان، همکاران، سازمانهای دولتی و خصوصی همچون، استانداری بوشهر، فرمانداری شهرستان دشتستان، بخشداری مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان، ادارات آموزش و پرورش (بوشهر، دشتستان، شبانکاره، سعدآباد) مدیران مدارس مربوطه، اتاق اصناف، اتحادیه پوشاک برازجان، شورای اسلامی شهر برازجان، شهرداری برازجان، شبکه بهداشت و درمان دشتستان، بیمارستان شهیدگنجی، کمیته امدادامام خمینی(ره) برازجان و بطور کلی تمامی عزیزانی که در زمینه راه اندازی و خرید محصولات این شرکت با ماهمکاری داشته اند صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم. و سپاس فراوان دارم از مدیریت محترم هفته نامه اتحاد جنوب و شما که این فرصت را برای من مهیا نمودید./اتحاد خبر