اخبار ویژه

کد خبر : 252025 تاریخ ثبت : 1399/1/18 08:54:58
هنگام خرید چه اصولی را رعایت کنیم؟

کرونا را همراه با خرید به خانه نبریم/ لزوم توجه به قواعد بهداشتی

کرونا را همراه با خرید به خانه نبریم/ لزوم توجه به قواعد بهداشتیرعایت نکات بهداشتی در هنگام خرید روزانه به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل ویروس کرونا است وچگونگی رعایت این نکات بهداشتی هنگام خرید به یکی از دغدغه‌های جدید مردم تبدیل شده است.

به گزارش آزادنما؛

این روزها که کرونا مهمان ناخوانده شهرهایمان شده و زندگی همه افراد جامعه را تحت‌الشعاع قرار داده است همه مردم در تلاش هستند تا با رعایت نکاتی که مسئولان و متخصصان مربوطه بیان می‌کنند از شر این ویروس در امان بمانند.

یکی از موضوعاتی که جز لاینفک زندگی مردم محسوب می‌شود خرید مایحتاجی است که نمی‌توان از آنها صرف‌نظر کرد.

با گسترش بیماری ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در خانه‌هایشان قرنطینه شده‌اند، با این حال تقریباً همه مجبورند برای خرید کالاهای ضروری پا از خانه بیرون بگذارند یا کالاهای سفارش داده شده را دریافت و وارد خانه کنند.

از این‌رو چگونگی رعایت نکات بهداشتی هنگام خرید و آلودگی‌زدایی از محصولات و کالاهای خریداری‌شده به یکی از دغدغه‌های جدید زندگی روزمره مردم تبدیل شده است چرا که این امر می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از انتقال و انتشار ویروس کرونا ایفا کند.

لزوم رعایت نکات بهداشتی در هنگام خرید مایحتاج روزانه به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل ویروس کرونا است و چگونگی رعایت این نکات بهداشتی هنگام خرید و آلودگی‌زدایی از محصولات و کالاهای خریداری‌شده یکی از دغدغه‌های جدید زندگی مردم و الزامات پیشگیری از شیوع این ویروس تبدیل شده است.

اصول بهداشتی هنگام خرید

کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه در این باره اظهار داشت: با همه گیری بیماری کرونا در جهان، پرسشی که بسیاری از شهروندان سراسر جهان را درگیر خود کرده این است که چه اصولی را باید رعایت کرد تا هنگام خرید در فروشگاه‌ها، احتمال آلودگی با ویروس کرونا را کاهش داده و هنگامی که اقلام خریداری شده را به خانه می بریم چه کارهایی را باید انجام دهیم تا از آلوده نبودن آنها به ویروس کرونا مطمئن شویم.

اسماً صیاد نیک افزود: بهتر است خریدهای خانه توسط یک نفر از افراد خانواده و با رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک و دستکش و به همراه داشتن ژل ضدعفونی کننده دست در هنگام خرید و به صورت هفتگی انجام شود.

وی گفت: در فروشگاه‌ها و نانوایی‌ها و سایر اماکن عمومی فاصله حداقل یک الی دو متر با سایر افراد را حفظ کرده و از تماس مستقیم دست با چرخ دستی فروشگاه‌ها و سبدهای مشترک اکیداً خودداری کنید.

از خرید اقلام فله و رو باز پرهیز شود

صیاد نیک تاکید کرد: از دستکاری اقلام موجود در قفسه‌های فروشگاه و خرید اقلام فله و رو باز اکیداً پرهیز کرده و در صورت تماس دست با سطوح ذکر شده، دست‌هایتان را با ژل ضد عفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید.

کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: قبل از خرید، کیسه یا پارچه‌ای تمیز برای قراردادن کیسه‌های خرید در آشپزخانه آماده کرده و حتماً دقت کنید اقلام خریداری شده بدون هیچ‌گونه تماس با سطوح آشپزخانه در درون این پارچه قرار گیرد و پس از پایان کار پارچه یا کیسه مورد نظر را شستشو دهید.

وی تاکید کرد: محصولاتی مانند شامپو و قوطی‌های کنسرو که احتمال آلودگی بسته بندی آن‌ها وجود دارد را با آب و مایع ظرف شویی بشویید.

ویروس در سرما بسیار مقاوم است

کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه بیان داشت: پخت غذا با حرارت بالای ۷۰ درجه سلسیوس موجب از بین رفتن ویروس کرونا شده اما این ویروس در سرما بسیار مقاوم است به گونه‌ای که در دمای یخچال به مدت ۷۲ ساعت و در دمای ۲۰ – درجه سلسیوس به مدت دو سال زنده می‌ماند.

صیاد نیک بیان کرد: از آنجایی که بسیاری از محصولات خریداری شده دارای پوشش کاغذی یا پلاستیکی هستند و این احتمال وجود دارد که بسته بندی‌ها توسط افراد آلوده به ویروس کرونا لمس شده باشند بهتر است قبل از انتقال خریدها به آشپزخانه یا یخچال، بسته بندی‌ها را باز کرده و به همراه کیسه‌های خرید دور بیندازید.

وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهند که ویروس کرونا ممکن است از چند ساعت تا چند روز بر روی سطوح زنده بماند و این موضوع می‌تواند در شرایط مختلف مانند نوع سطح، حرارت و رطوبت محیط، متفاوت باشد.

صیاد نیک خاطر نشان کرد: اگر احتمال می‌دهید که سطحی آلوده شده است آن را با ماده ضد عفونی کننده حاوی الکل یا آب ژاول (سفید کننده سطوح) تمیز کنید.

مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه توصیه کرد: کیسه یا زنبیل خرید را پس از بازگشت به خانه حتماً ضدعفونی کرده و سینک ظرف شویی را بعد از پایان کار با آب گرم و مایع ظرف شویی بشوید و در انتها دست‌هایتان را با آب و صابون شسته و از تماس دست‌ها با چشم‌ها، دهان و بینی اجتناب کنید./مهر

اخبار مرتبط
    کلمات کلیدی
    ثبت دیدگاه
    آخرین اخبار
    نظرسنجی
    آیا از قالب سایت راضی هستید؟

    - نتایج